Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΕΝΕΤΙΔΗΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ





Τη δύσκολη και υπέρτατη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει εδώ και τέσσερις μέρες ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Η αναφορά μας γίνεται για το 20χρονο Ηλία Γενετίδη της Δόξας Ρετζικίου, ο οποίος είχε παίξει στο παρελθόν στη Δάφνη Ευαγγελισμού και τον ΑΣ Νεάπολης. Ο νεαρός παίκτης νοσηλευόταν μέχρι και χθες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, από όπου τελικά βγήκε, ωστόσο η κατάσταση του παραμένει σε ένα κρίσιμο επίπεδο και οι γιατροί τον επιβλέπουν στενά μη τυχόν και κολλήσει κάποιο μικρόβιο που θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στη μετέπειτα θετική εξέλιξη της υγείας του. 


Το χρονικό του συμβάντος
Το άσχημο αυτό γεγονός έγινε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο των Μαλγάρων και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων με τη Δόξα Ρετζικίου. Περίπου στο 55' του αγώνα ο Ηλίας είχε μια εναέρια μονομαχία με αντίπαλο του και έπεσε με άσχημο τρόπο στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Μετά από λίγα λεπτά όμως συνήλθε και πέρασε ξανά εντός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα ζήτησε αλλαγή από τον προπονητή του Βασίλη Τραϊανόπουλο νιώθοντας έντονους πόνους, κάτι που ο κόουτς φυσικά και έπραξε. Ακολούθως ο πατέρας του παρατηρώντας τον γιο του να πονάει, τον έβαλε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ


Το εξαντλητικό τρίωρο χειρουργείο
Αφού οι δύο άντρες πήγαν στο συγκεκριμένο κέντρο νοσηλείας και μετά την εξέταση του ενός, από τους γιατρούς, δόθηκε η εντολή για άμεση εισαγωγή στα επείγοντα περιστατικά και κατευθείαν στο χειρουργείο. Ο Ηλίας μόλις είχε διαγνωστεί με ρήξη σπλήνας και ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε τρίωρο χειρουργείο για την αφαίρεση αυτής. Εν τέλει το χειρουργείο είχε αίσια κατάληξη και ο ποδοσφαιριστής του Ρετζικίου αναμενόταν να έβγαινε σύντομα από τη Μ.Ε.Θ. Παρά την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης όμως, στον υπέρηχο που ακολούθησε τις επόμενες μέρες οι γιατροί είδαν αίμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επανεισαγωγή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας, από την οποία όπως αναφέραμε στον πρόλογο του θέματος βγήκε και πάλι χθες.
"Αν αργούσατε άλλα 15 λεπτά..."
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασης του Ηλία, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του οποίου ηγείται ο Ανδρέας Σταυρίδης, μαζί με την τεχνική ηγεσία του Βασίλη Τραϊανόπουλου και φυσικά οι συμπαίκτες του, έσπευσαν τάχιστα στο πλευρό του. Συγκλονιστική μάλιστα είναι η μαρτυρία του πατέρα στον προπονητή του συλλόγου, ο οποίος ανέφερε σε εκείνον πως οι γιατροί τόνισαν: "Αν αργούσατε άλλα 15 λεπτά μπορεί να μην αποφεύγαμε το μοιραίο". 

www.erasitexxnika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου