Τρίτη 9 Μαΐου 2017

O ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΑΪΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ...








Ο Αστυνομικός που νόμιζε ότι βρίσκεται στο Βόλο και αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έκανε το ατόπημα να παρασύρει την αφελέστατη διοίκηση του ΑΟ Καρδίας και να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Κάτι απίστευτο στα χρονικά μια ομάδα να λιγοψυχεί απέναντι στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις λες και θα έμπαιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι γκάγκαροι οι βάρβαροι και οι ουγκάνοι . Ίσα ίσα η Καρδία πρόσβαλε τον κόσμο του Απόλλωνα και το Ποντιακό στοιχείο καθώς ήταν η μόνη ομάδα εδώ και 95 χρόνια που αποχώρησε για αυτό το λόγο.

Έχουν διεξαχθεί παιχνίδια και παιχνίδια με ιστορική σημασία και εμβέλεια , με ομάδες όπως το ΠΟΚ να έρχονται και να προσκυνούν τον θεό Απόλλωνα και η Καρδία σηκώθηκε και έφυγε επειδή οι ποδοσφαιριστές που είχε μαζί της δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.Δείχνει αυτό το ατόπημα μια Ασέβεια προς την Ιστορία του Απόλλωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

«Προχτές Κυριακή 7 Μαΐου ήταν προγραμματισμένος να γίνει ο σπουδαιότερος φετινός (για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τους Ποντίους σ’ όλο τον κόσμο) αγώνας με την ομάδα του Α.Ο. Καρδίας. Στον αγώνα αυτό, η ενδεχόμενη νίκη της ομάδος μας κατοχύρωνε και μαθηματικά την κατάκτηση του τρέχοντος πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τον προβιβασμό της ομάδος μας στην Football League. Μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους μας, όλοι προσμονούσαμε με ανυπομονησία, να γιορτάσουμε την μεγάλη μέρα. Με μεγάλη μας λύπη, ο αγώνας αυτός δεν έγινε. Αντίθετα διαδραματίστηκαν ήσσονος σημασίας γεγονότα, που δεν προμήνυαν αυτά που ακολούθησαν, επειδή μεγεθύνθηκαν και αξιολογήθηκαν παράλογα και ανεύθυνα.

Ένας κοινός λεκτικός καυγάς, σαν ένας από τους χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά, τόσο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα όσο και στην καθημερινή ζωή, με ασήμαντη αφορμή αλλά και πολύ κακή αξιολόγηση και διαχείρηση της κατάστασης από τον επικεφαλής της Αστυνομικής δύναμης, πυροδότησαν τις εξελίξεις. Μία διένεξη της κατώτατης - σε δυναμική - κατηγορίας, που την επιλύει εύκολα και διευθετεί σύντομα και ο πιο άπειρος κατώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που μόλις αποφοίτησε από την σχολή του, δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε από τον εν λόγω επικεφαλής αξιωματικό. Αντίθετα, η επιπόλαια απόφασή του να προβεί σε αδικαιολόγητη σύλληψη και προσαγωγή του προπονητή μας κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, πριν την έναρξη του αγώνα και χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες τόσο για τον χθεσινό αγώνα όσο και για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των οπαδών και των φιλοξενούμενων, μεγένθυναν το πρόβλημα. Η υπερβολική αντίληψη του επικεφαλής της Αστυνομίας συνεχίστηκε με την αμελή διαγωγή του, προς τους φιλοξενούμενους του Α.Ο. Καρδίας. Που ουσιαστικά τους “ενθάρρυνε” να αποχωρήσουν από το γήπεδο ώστε να μη διεξαχθεί ο αγώνας. Φαίνεται πως η σύλληψη του κ. Δ. Καλαϊτζίδη εκλήφθηκε ως καλός οιωνός από τη διοίκηση του Α.Ο. Καρδίας, που με ελαφρά τη καρδία, “έπεσαν” στην παγίδα της έλλειψης διορατικότητας και εκτίμησης των επερχόμενων συνεπειών του επικεφαλής της Αστυνομικής δύναμης. Αποχώρησαν δε με την ομάδα τους, χωρίς να τηρήσουν (ως όφειλαν) τον κανονισμό της ΕΠΟ, που διέπει την ανάλογη περίσταση, ώστε να προστατεύσουν την ομάδα τους. Παγιδεύτηκαν στην εν θερμώ εκτίμησή τους και προσδόκησαν διαφορετικά κι αναπάντεχα οφέλη και δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές τους, προκειμένου να “εκδικηθούν” τον κ. Δ. Καλαϊτζίδη και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το μίγμα του ανίκανου επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης σε συνδυασμό με τους εν θερμώ και αφελείς υπολογισμούς της διοίκησης του Α.Ο. Καρδίας έγινε εκρηκτικό κι ανεξέλεγκτο, αλλά είναι όμως αυτό που καθόρισε εν τέλει τις προχθεσινές εξελίξεις.

Στην μακρά πορεία του φετινού πρωταθλήματος η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς ήρθε αντιμέτωπη με πολλές - εις βάρος μας - βιαιοπραγίες και επιθέσεις, ακόμα και από μερίδα της Αστυνομίας. Υπενθυμίζουμε τις γνωστές στο πανελλήνιο δυσάρεστες καταστάσεις ιδιαίτερα στη Ξάνθη και στην Καβάλα, αλλά και στην έδρα του Α.Ο. Καρδίας στον αγώνα του πρώτου γύρου. Ο Απόλλωνας της Καλαμαράς όμως δεν λιποψύχησε πουθενά! Με οδηγό τον προπονητή μας Δ. Καλαϊτζίδη οι ποδοσφαιριστές μας έδωσαν τις μάχες τους νικηφόρα και ξεκάθαρα, απέναντι σε όλες τις απειλές και σ’ όλες τις δυσκολίες. Η δε σταθερή, σθεναρής κι αταλάντευτη υπεράσπιση των συμφερόντων της ομάδας μας, έναντι οποιασδήποτε δυσκολίας και οποιουδήποτε αντιπάλου από τον προπονητή μας, τον κατέστησε στόχο και κόκκινο πανί του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, του οποίου είναι ο πρώτος που αποκάλυψε ενόρκως την άνομη και αήθη σαπίλα. Γι αυτό παραμένει ο πιο σταθερός στόχος της συστηματικής συκοφαντίας τους στην κοινή γνώμη, προβαλλόμενος ως δήθεν “αληθινό κι απαίσιο” τέρας!

Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ο Απόλλωνας του Πόντου δεν έχει να χωρίσει τίποτε με καμία ομάδα και φυσικά με την συμπαθή, κατά τα άλλα ομάδα του Α.Ο. Καρδίας. Οι αγώνες μας κρίνονται εντός των γηπέδων και στη διάρκεια των αγώνων, με τρόπο ξεκάθαρο και χωρίς καμιά αμφιβολία, όπως μαρτυρούν οι αλλεπάλληλες νίκες εντός και εκτός έδρας και η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Είναι ηθικό μας χρέος, πρός όλους τους Πόντιους και προς όλους τους φιλάθλους του αθλήματος, να κτίσουμε μια ομάδα υπόδειγμα τίμιου και υγιούς ποδοσφαίρου. Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε στην εξυγίανση και στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, προστατεύοντάς το από το μικρό μας μετερίζι, από το δικό μας σπίτι, με τις δικές μας μικρές δυνάμεις, στο μερίδιο που μας αναλογεί. Και αυτό θα πράττουμε στο διηνεκές αναλαμβάνοντας κάθε κόστος.

Θεσσαλονίκη 9 Μαΐου 2017»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου