Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο Ταξίδης έδωσε το… φιλί της παραμονής στον Εθνικό Πυλαίας





Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι η παραμονή θα κρινόταν στα πέναλτι, ο Δημήτρης Ταξίδης με έξοχη προσωπική προσπάθεια, έδωσε το «φιλί» της ζωής στον Εθνικό Πυλαίας, ο οποίος επικράτησε τελικά με 3-2 του Αγίου Αντωνίου στο ουδέτερο της Θέρμης.
Εκεί όπου όλα έδειχναν δέκα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας ότι ο Εθνικός Πυλαίας θα κερδίσει τη παραμονή του δίχως μπελάδες, ο Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου έκανε φοβερό come-back και με δύο γκολ του Πάσχου και του Κούκλη στο 80′ και στο 83′, έστειλε το παιχνίδι στη παράταση.
Το αρνητικό βέβαια για τον Ατρόμητο ήταν η αναγκαστική αποχώρηση του Άρη Ανδρεάδη από τον αγωνιστικό χώρο, στο πρώτο μέρος, λόγω τραυματισμού, ο οποίος αναμφίβολα αποτέλεσε πλήγμα.
Στη παράταση και όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες ξέμεναν από δυνάμεις. Οι αποστάσεις των γραμμών είχαν αρκετά μέτρα μεταξύ τους και όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει στα πέναλτι. Λίγο πριν το γκολ του Ταξίδη ,όμως, ο Άγιος Αντώνιος έχασε τριπλή κλασσική ευκαιρία να κάνει αυτός το 2-3, ωστόσο ο Χαλμούκης κατάφερε με την επέμβαση του να σώσει την ομάδα και να κρατήσει το 2-2.
Φτάνοντας στο 108′, ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Ατρομήτου, το κατάφερε μόνος του ο Ταξίδης. Πήρε τη μπάλα, έξω από τη περιοχή, πέρασε τρεις αμυντικούς του Ατρομήτου και με πλασέ «νίκησε» τον Λισσαβούδη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Υποδειγματική ήταν η διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη και των βοηθών Κυριάκου Μερκενίδη και Τασιόπουλου, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα, δέχθηκαν τα συχαρητήρια. Χαρακτηριστική η παρακάτω ανακοίνωση του Ατρομήτου Αγίου Αντωνίου.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Συγχαρητήρια για την άξια παραμονή τους στον Εθνικό Πυλαίας όπως επίσης και για τον Ζαχαριάδη και τους βοηθους Κυριάκο Μερκενίδη και Τασόπουλο.



Το «θαύμα» των 28 βαθμών του Εθνικού Πυλαίας

Στα τέλη του πρώτου γύρου, ο Εθνικός Πυλαίας ήταν τελευταίος και καταιδρωμένος στον βαθμολογικό πίνακα και όντως χρειαζόταν ένα θαύμα για να σωθεί.
Με την έναρξη του 2ου γύρου από την στιγμή όπου ανέλαβε ο Ιορδάνης Χωλίδης, την 3η αγωνιστική ουσιαστικά του 2ου  γύρου, οι Πυλαιώτες κατάφεραν να κάνουν φοβερό ντεμαράζ συλλογής βαθμών, «μετατρέποντας» το 4 σε… 32 πόντους (!), παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας και όντας πριν λίγες εβδομάδες, μια ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής χωρίς play-out.
Έστω όμως εν συνεχεία, με δύο εβδομάδες καθυστέρηση, η ομάδα της Πυλαίας έσωσε τη χρονιά, νικώντας στο 2ο ματς, τον Ατρόμητο Αγίου Αντωνίου και ουσιαστικά μη αφήνοντας να πάει στράφι η εκπληκτική πορεία του 2ου γύρου.

Αναμφίβολα ένα μεγάλο κατόρθωμα του Εθνικού, ο οποίος μαζί με την πρόσληψη του Χωλίδη, ενίσχυσε την ομάδα τον Ιανουάριο με έμπειρους ποδοσφαιριστές, φτάνοντας τελικά στον στόχο της παραμονής, μαζεύοντας 28 βαθμούς στον 2ο γύρο, 24 παραπάνω σε σχέση με τον πρώτο.

www.epsm24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου