Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

O ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ..



Πριν από λίγα λεπτά και μετά το συμβούλιο της EΠΣ Μακεδονίας, ορίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ” Ερασιτεχνικής κατηγορίας για τη νέα χρονιά.



Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σαράντα τρεις (43) ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερις (4) ομίλους των 9, 11 και 12 ομάδων.
Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ιδίου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται απ’ ευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018.
Οι ομάδες που θα καταβάλουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 7η, σ’ όλους τους ομίλους στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:

Α’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS:Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα (νοκ άουτ), αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 7η και την 6η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 4 – 7 και 5 – 6. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (β’) φάση των play offs.
Β’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS:Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η και την 3η θέση, στον όμιλό τους, στην κανονική περίοδο και οι νικήτριες ομάδες της προηγούμενης (β’) φάσης των play offs του ιδίου ομίλου.
Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που θα καταλάβει τη 2η και την 3η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Έτσι, θα προκύψουν τέσσερα (4) ζεύγη των (2) – (5 – 6) και (3) – (4 – 7). Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (γ’) φάση των play offs.
Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ.. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών θα ανέλθουν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017.
Έτσι, συνολικά θα ανέλθουν δώδεκα (12) ομάδες στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016-2017. οι τέσσερις (4) πρωταθλήτριες και ακόμη οκτώ (8) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs.


www.epsm24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου