Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΣΔΟΕ ΞΕΨΑΧΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΧΑΘΗΚΕ 1.000.000...






Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” φέρνει στην επιφάνεια συγκλονιστικά πράγματα για την Ελληνική Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το ΣΔΟΕ -μετά από έρευνα- βρήκε ότι έχει "χαθεί" ένα ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, δηλαδή, περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία είχε λάβει η ομοσπονδία από την UEFA το 2007 για την ανέγερση αθλητικού κέντρου σε πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη "Σπιάντζα" του Πύργου Ηλείας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και ο τρόπος που βρέθηκαν τα στοιχεία αυτά από τον ΣΔΟΕ. Σε έφοδο που είχε γίνει τον Ιούνιο οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας υποστήριξαν ότι τα βιβλία με τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου αυτής είχαν χαθεί ή είχαν καταστραφεί.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ -βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συνεργασία από τα άτομα της ΕΠΟ- μπήκαν σε σκέψεις. Έτσι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού που γνωρίζει τις συμφωνίες της ΕΠΟ και έχει στοιχεία για κάποια έσοδά της, ανακάλυψε μια αποθήκη στην οδό Φυλής στην οποία υπήρχαν τα βιβλία με τα έσοδα και έξοδα της περιόδου. Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε 12 κούτες στις οποίες υπάρχουν πολλά στοιχεία...
Αναλυτικά, το δημοσίευμα από την εφημερίδα "Τα Νέα" (24/09)
«Απίστευτα πράγματα αναφέρει για την ΕΠΟ, έκθεση του ΣΔΟΕ το οποίο φαίνεται πως ανακάλυψε σημαντικά στοιχεία που η ελληνική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσπαθούσε να αποκρύψει», όπως  είπε χθες ο αρμόδιος αθλητικός συντάκτης Σωτήρης Βετάκης.
Το ΣΔΟΕ, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών, διενεργεί προκαταρτική εξέταση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για τη διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας ολοκληρωθεί σε κάποιες ομοσπονδίες (για κάποιες εξ αυτών εντοπίστηκαν ατασθαλίες και τους φακέλους ο Σταύρος Κοντονής τους έστειλε στον Εισαγγελέα). Σύμφωνα με το έγγραφο που εξασφάλισαν «ΤΑ ΝΕΑ», όταν έφτασε η ώρα να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΕΠΟ, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας δεν ήταν συνεργάσιμοι.
Η πληροφορία ότι στην ΕΠΟ επιχείρησαν να πετάξουν έξω το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ είχε κυκλοφορήσει και τώρα επιβεβαιώνεται με κάθε επισημότητα, καθώς όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει ο Μικροπολιτικός, «από τον Ιούνιο του 2016 που επιδόθηκε η σχετική πρόσκληση έναρξης ελέγχου και καθ’ όλη τη διάρκεια του ελέγχου η διοίκηση και οι υπάλληλοι της ΕΠΟ δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας»!
Αυτό είναι το λιγότερο. Στην έκθεση οι εντεταλμένοι ελεγκτές αποκαλύπτουν ένα στοιχείο που κάνει να μοιάζουν ως αυταπόδεικτο ότι υπάρχουν σοβαρές παρανομίες από την αμαρτωλή ΕΠΟ: «Στα πλαίσια του ελέγχου ζητήθηκαν βιβλία και στοιχεία των ετών 2004 έως 201, τα οποία επισήμως δηλώθηκαν ως κατεστραφέντα». Και διαβάστε τι συνέβη: «Ωστόσο το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία εντόπισε και κατέσχεσε σε αποθήκη που διατηρούσε η ΕΠΟ στην οδό Φυλής, δώδεκα (12) κούτες που περιέχουν μεταξύ άλλων στοιχείων και τα δηλωθέντα ως κατεστρεφέντα βιβλία και στοιχεία. Το ΣΔΟΕ ήδη προχωρά στην επεξεργασία των κατασχεθέντων, τα οποία αναμένεται να «φωτίσουν» την επίμαχη περίοδο»!
Προφανές είναι ότι ορισμένοι στην ΕΠΟ έχουν αρχίσει να κελαηδάνε και πιθανότατα θα προκύψουν πολλές αποκαλύψεις. Πέρα όμως από τη σοβαρότητα των εξελίξεων, η υπόθεση έχει και σημειολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που η Ομοσπονδία επέλεξε να δημιουργήσει κρυφές αποθήκες στο δρόμο που είναι διάσημος για Οίκους Ανοχής, όπως συχνά λέγεται ότι έχει καταντήσει το άθλημα και η Ομοσπονδία του.
Τέλος το ΣΔΟΕ αφήνει να εννοηθεί πως έχει βρει «λαβράκια» για ποσό 1 εκατ. ελβετικών φράγκων που δόθηκαν από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στον Πύργο Ηλείας, αλλά και την «παράνομη και καταχρηστική», όπως χαρακτηρίζεται παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2012 – 2016»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου