Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ... ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΝΤΟΥ...









Η Κρύα Βρύση είναι κωμόπολη του νομού Πέλλας και έδρα του ομώνυμου δήμου (από το 1990) στην επαρχίαΓιαννιτσών[1]. Έχει πραγματικό πληθυσμό 5.214 κατοίκους (2011), οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, με κύρια προϊόντα το καλαμπόκι και τα σπαράγγια.
Η Κρύα Βρύση βρίσκεται νοτιοανατολικά της Έδεσσας, στο μέσο της απόστασης μεταξύ Γιαννιτσών και Νάουσας. Μέχρι το 1927 ονομαζόταν Πλάσνα οπότε μετονομάστηκε σε Κρύα Βρύση[2]. Η πόλη αναπτύχθηκε τη δεκαετία του '30.
Το όνομα προήλθε από τον εντοπισμό πηγής κρύου καθαρού νερού μετά την αποξήρανση της λίμνης που υπήρχε στην περιοχή και τη λειψυδρία που ακολούθησε.
Αποτελεί έδρα του αθλητικού συλλόγου Ακαδημία Κρύας Βρύσης και του Γ.Α.Σ Μέγας Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης.
Σημαντικό κέντρο αναψυχής είναι το Οικολογικό Πάρκο, έκτασης 100 στρεμμάτων.
Μνημεία της πόλης αποτελούν ο ναός του Αγίου Νικολάου και το μοναστήρι του Αγίου Λουκά.

Η ιστορία του Απόλλωνα 

Ιδρύθηκε αρχικά το 1960, όταν δύο αθλητικά σωματεία της Κρύας Βρύσης, «Ηρακλής» και «Δόξα», συγχωνεύθηκαν,[2]υπό την ονομασία Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Απόλλων».[3] Η ομάδα έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο πρωτάθλημα της Β΄ της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής. Την περίοδο 2009–10 αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Πέλλας, καθώς την προηγούμενη περίοδο υποβιβάστηκε από την Δ' Εθνική.
Η σπουδαιότερη νίκη της ομάδας ήταν τη σεζόν 2001–02 όταν αν και τερμάτισε στην τελευταία θέση στη Γ΄ Εθνική, έγραψε ιστορία νικώντας εντός έδρας την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 1988 Λάρισα με 2–0. Κατόπιν όμως κατρακύλησε και τη σεζόν 2010-11 υποβιβάστηκε στη Γ΄ Κατηγορία Πέλλας για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Το καλοκαίρι του 2011 το σωματείο συνενώθηκε με την «Ακαδημία Κρύας Βρύσης»,[4] μετέχοντας πλέον στην Α΄ Κατηγορία Πέλλας.[5] Την άνοιξη του 2015, το σωματείο που είχε προκύψει από τη συνένωση μετονομάστηκε σε «Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης».[6]


www.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου