Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

TOY KOYTΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...




Κάθε φαντασία ξεπερνούν αυτά που γίνονται στην ΕΠΣ Σερρών με αφορμή το νόμιμο της χρησιμοποίησης Βούλγαρου τερματοφύλακα Χρίστο Μπαχταρλίεφ στο πρωτάθλημα με την ομάδα του Διαγόρα Δασοχωρίου.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει την «υπόθεση Βάλνερ» αφού δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία ήταν ο Ηρακλής Αμμουδιάς, υπέβαλλαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα που αποκτήθηκε στις αρχές του 2016 και αγωνίστηκε σε παιχνίδια της ομάδας στον τελικό κυπέλλου και στο πρωτάθλημα, επειδή είχε αγωνιστεί για την περίοδο 2015-16 σε τρεις ομάδες, ήτοι σε ομάδα της Βουλγαρίας, στην FC Σέρρες και στο Δασοχώρι.

Σε πρώτο βαθμό η ΕΠΣ Σερρών τιμώρησε τον Διαγόρα Δασοχωρίου, ο οποίος  έχασε με 3-0 άνευ αγώνα όλα τα παιχνίδια στα οποία είχε χρόνο συμμετοχής ο Βούλγαρος τερματοφύλακας, με αποτέλεσμα τη θέση του στα πλέι οφ να πάρει η Αμμουδιά και το Δασοχώρι να είναι αναγκασμένο να αγωνιστεί στα πλέι άουτ.

Η ΕΠΣ Σερρών επικύρωσε τη βαθμολογία και έκανε την κλήρωση των αγώνων των πλέι οφ με τη συμμετοχή του Ηρακλή Αμμουδιάς και των αγώνων των πλέι άουτ με τη συμμετοχή του Διαγόρα Δασοχωρίου, χωρίς να έχει διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει εκκρεμόδικεία.

Παρότι, λοιπόν, η ομάδα του Δασοχωρίου, προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η ΕΠΣ Σερρών διεξήγαγε αγώνες με βάση την πρώτη απόφαση και χωρίς να περιμένει την απόφαση του δευτέρου βαθμού.  

Ωστόσο πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη των πλέι οφ εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία γίνεται δεκτή η έφεση του Διαγόρα και κατά συνέπεια απορρίπτεται η αρχική απόφαση που δικαίωνε τον Ηρακλή Αμμουδιάς.

Η απόφαση στηρίχτηκε σε μία νέα διάταξη που υπάρχει και σύμφωνα με την οποία ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί το μέγιστο σε δύο ομάδες που αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα και η συμμετοχή του σε πρωτάθλημα άλλης ομοσπονδίας δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή του Χρίστο Μπαχταρλίεφ με την FC Σέρρες και το Διαγόρα Δασοχωρίου είναι νόμιμη και δεν παίζει ρόλο το ότι αγωνίστηκε  στο ξεκίνημα της περιόδου σε πρωτάθλημα της Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του Δασοχωρίου υπέβαλε αίτηση αναστολής της διοργάνωσης στην ΕΠΣ Σερρών και την κοινοποίησε στην ΕΠΟ και τη ΓΓΑ.

Μεσούσης της διοργάνωσης, το Δασοχώρι βρέθηκε από τα πλέι άουτ στα πλέι οφ και αντιστρόφως την Αμμουδιά από τα πλέι οφ στα πλέι άουτ.

Παράλληλα οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να ξαναδώσουν όλους τους αγώνες που είχαν δώσει τοποθετούμενες σε λάθος «κατηγορίες» και να αγωνίζονται κάθε Κυριακή Τετάρτη.


soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου