Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΤΡΕΙΣ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗΝ Α' ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.



Συζητώντας με ανθρώπους του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής και βλέποντας το ζοφερό μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το οποίο η οικονομική κρίση το χτυπάει ανελέητα , το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν απώλειες τόσο σε ομάδες αλλά φυσικά και σε αναλογικά έμψυχο υλικό το οποίο δεν θα αγωνιστεί. 

Έχοντας υπόψιν τις συνθήκες που δρομολογούνται με ομάδες να κατεβαίνουν μέν να αγωνιστούν αλλά χωρίς να είναι σίγουρο αν θα τερματίσουν θα πρέπει να γίνουν κάποιες δραστικές ανακατατάξεις έτσι ώστε να προστατευθεί το κύρος του ποδοσφαίρου και γενικότερα η εικόνα της ΕΠΣΜ .

Καταρχάς η ανακατανομή των ομάδων πρέπει να γίνει με κριτήρια γεωγραφικά , πρέπει όμως να μειωθούν οι όμιλοι της Α' κατηγορίας από 4 σε 3. Οι ομάδες θα αυξηθούν στους εν λόγω ομίλους και θα υπάρξει ανταγωνισμός ανάμεσα τους και περισσότερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. 

Πρέπει ο τελευταίος να υποβιβάζεται άμεσα όπως και να γίνεται αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον προτελευταίο και τον 3ο από το τέλος με πλεονέκτημα έδρας στην παραπάνω βαθμολογικά ομάδα και φυσικά να υπάρχει κάποιο όριο βαθμών , αν ο προτελευταίος έχει πάνω από 10 βαθμούς διαφορά δεν υπάρχει λόγος να γίνει αγώνας μπαράζ .

Στην άνοδο για την Α1 θα πρέπει να υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια . 


  • 1ον να δείχνει μια ομάδα οτι έχει κάποια εχέγγυα για να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά , να είναι κατά βάση μια ομάδα που να έχει κάποια λέσχη φίλων που θα μπορεί να παίρνει κάποιες αποφάσεις. Όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες θα πρέπει να έχουν μια βάση φιλάθλων σαν λέσχη που να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγο που δεν θα μπορεί το Δ.Σ.  
  • 2ον Εάν κάποια ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει στην Α1 και δεν δηλώνει συμμετοχή να υποβιβάζεται απευθείας και να ανέρχονται οι αμέσως επόμενες ομάδες που τερμάτισαν στον όμιλο.
  • 3ον Οι αγώνες μπαράζ ανόδου πρέπει να συνεχιστούν αλλά με άμεση αγωνιστική δράση για τον τελευταίο που κληρώνεται χωρίς να χρειαστεί να είναι σε αναμονή μεγαλο χρονικό διάστημα.
  • 4ον Θα πρέπει η Ένωση να επικροτεί την δημιουργία ακαδημιών και να δίνει κίνητρα δημιουργίας ακαδημιών αλλά και ηλικιακού ορίου για συμμετοχή περισσότερων νέων ποδοσφαιριστών
  • 5ον Αν κάποια ομάδα δεν καταφέρνει να τερματίσει να υποβιβάζεται άμεσα αυτή.
Αυτές οι προτάσεις μπορούν να γίνουν η βάση μιας αναμόρφωσης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο . Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι να υπάρχει μια υγιείς βάση ερασιτεχνικών ομάδων που να τροφοδοτούν τις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερες κατηγορίες με νέους ποδοσφαιριστές. 

Άρθρο του Παναγιωτίδη Παναγιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου