Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΔΙΚΑΙΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.




Μεγάλη και παλληκαρήσια πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ μέσα στα Σκόπια, σε ένα γήπεδο που ονομάζεται προκλητικά «Φίλιππος ο Β’», αλλά πιο παλληκαρήσια η στάση των Ελλήνων οπαδών. 

Οι παράγοντες της Βαρντάρ ξέροντας ότι δεν έχουν καλύτερη ομάδα από το ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα όλη την εβδομάδα. Ο Τύπος του κρατιδίου των Σκοπίων παρουσίασε την ρεβάνς της Λευκωσίας ως το μεγαλύτερο παιχνίδι των τελευταίων ετών, η διοίκηση είχε προσφέρει πριμ μαμούθ 100.000 ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης και οι ψευτοχούλιγκαν της Βάρνταρ επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει οι περίπου 150 φίλοι του ΑΠΟΕΛ αλλά έφυγαν… άπρακτοι. 

Συμπλοκές όμως σημειώθηκαν και πριν από την έναρξη του αγώνα με αφορμή την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας δίπλα σε εκείνη του ΑΠΟΕΛ αλλά και της Σερβίας. Η σκοπιανή ομάδα αλλά και οι δυνάμεις ασφαλείας ζητούσαν με επιτακτικό τρόπο να τις κατεβάσουν και σε αυτή τους την προσπάθεια τραυματίστηκε ένας Έλληνας οπαδός. 

Προς τιμή τους αντέδρασαν άμεσα και οι οι διοικούντες του ΑΠΟΕΛ και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου που έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τους υπεύθυνους ασφαλείας. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία, ο Ποταμίτης ήρθε στα χέρια με τους Σκοπιανούς επιτηρητές, στην προσπάθειά του να μην τους επιτρέψει να πάρουν την ελληνική σημαία από την κερκίδα. Τελικά η σημαία δεν κατέβηκε και στο τέλος οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ κατευθύνθηκαν προς εκείνο το σημείο του γηπέδου για να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Μάλιστα ο πρώην πρόδρος του Σωματείου έγραψε στο twitter: 

«Η συμπεριφορά των Τούρκων υπευθύνων στην Τραπεζούντα ήταν πολύ καλύτερη προς εμάς από τους σημερινούς γύφτους που αναζητούν κάποια εθνική ταυτότητα με παραχάραξη της ιστορίας! Μπράβο ΑΠΟΕΛ!»,    

Όσο για το ποδοσφαιρικό μέρος της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, είχε 2-3 καλές ευκαιρίες, οι οποίες προήλθαν κυρίως από σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των Σκοπιανών και η ατυχία στέρησαν από την κυπριακή ομάδα το προβάδισμα. 

Στην επανάληψη παρακολουθήσαμε έναν… γαλαζοκίτρινο μονόλογο και η κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ απόφερε γι’ αυτόν και προβάδισμα στο σκορ. Στο 70′ ο Ντε Βινσέντι, κοντρόλαρε ωραία και πλάσαρε εύστοχα στην εστία του Πακόφσκι. Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε η Βάρνταρ με γκολ του Λιαμτσέφσκι αλλά και με αυτή την ισοπαλία η ελληνική ομάδα πέρασε στην επόμενη φάση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου