Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πρωτοφανής απόφαση: Ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών στη Γ' Εθνική!



Άκρως ενδιαφέροντα ήταν όσα 'βγήκαν' από τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και αφορούν στη Γ' Εθνική, αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Η ομοσπονδία πήρε αποφάσεις που φέρνουν σοβαρές αλλαγές στις διοργανώσεις από την ερχόμενη κιόλας περίοδο και, ορθότερα, στις υποχρεώσεις και τον σχεδιασμό των σωματείων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να απαλλάξει τις ομάδες από τον... βραχνά του Κυπέλλου Γ' Εθνικής, προχωρώντας στην κατάργηση του θεσμού. Ωστόσο, αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία και χαρακτηρίζεται πρωτοφανές στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει να κάνει με την απόφαση να ανεβαίνει στη Γ' Εθνική ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών! Αν αγωνίζεται ήδη στη Γ' Εθνική, τότε το... εξτρά εισιτήριο θα παίρνει ο φιναλίστ. 

Προφανώς, οι υπεύθυνοι θέλησαν να δώσουν ένα επιπλέον και ισχυρό κίνητρο στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον θεσμό. Θα πρέπει, τέλος, να προστεθεί πως η συμμετοχή στο ''Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων των ΕΠΣ'' η συμμετοχή θα είναι υποχρεωτική για όλα τα σωματεία της Γ' Εθνικής.

Δημήτρης Θεοδώρου Πάμε Μπάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου