Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ΑΕΚ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ SUPER LEAGUE. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΕΛΙΩΣΕ...









Ο εφιάλτης για τον κόσμο της ΑΕΚ τελείωσε. Το επίπονο ταξίδι για την αναγέννηση και την επιστροφή της ομάδας του, που περνούσε από τα... χωράφια της Γ' Εθνικής και το... σκληροτράχηλο πρωτάθλημα της Football League, έλαβε τέλος. 

Η αφετηρία αυτής της άχαρης διαδρομής, ήταν το γήπεδο της Φυλής, στις 22 Σεπτεμβρίου 2013, απέναντι στον Μανδραϊκό. Ο τερματισμός, αποδείχθηκε το σημερινό ματς, απέναντι στον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ, στο οποίο η Ένωση εξασφάλισε και μαθηματικά ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα την βρει εκεί που ανήκει εκεί που ήταν εξ αρχής σίγουρο ότι θα την έβρισκε: στη Super League. 

Για να μπει... μια ώρα αρχύτερα η σφραγίδα, αρκούσε ο βαθμός της ισοπαλίας. Ωστόσο, αν και για ακόμη ένα παιχνίδι στα play offs η εικόνα της δεν ήταν καλή, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Ανάκογλου, εξασφαλίζοντας έτσι και το +6 στην μάχη για την πρώτη θέση της Football League. 

Βέβαια, το αποτέλεσμα αδικεί τον Ηρακλή και την εμφάνιση που πραγματοποίησε μέσα στο ΟΑΚΑ, καθώς ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, λόγω της ατυχίας του στην τελική προσπάθεια, αλλά και της πολύ καλής απόδοσης του Ηλία Βούρα. 

Κυανόλευκη υπεροχή 
Ο Ηρακλής ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκανε τρεις καλές φάσεις στα πρώτα λεπτά. Στο 5' ο Πασάς μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα καλό σουτ, όμως ο Βούρας έπεσε καλά στη γωνία του και απέκρουσε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 8', ο Τζανετόπουλος έκανε επικίνδυνο γύρισμα στον Βούρα, εκείνος άργησε να πάει στη μπάλα, ο Λουκίνας έβαλε την κόντρα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να διώξει. 

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν διαδρόμους για το αντίπαλο τέρμα. Έτσι, και η επόμενη ευκαιρία, στο 20', ήταν για τον Ηρακλή. Ο Τσιλιάνίδης βρέθηκε μετά από φάση διαρκείας απέναντι από τον Βούρα, έκανε το πλασέ, όμως και πάλι ο πορτιέρο της ΑΕΚ είπε «όχι». Στο 24' η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει, όταν ο Σοϊλέδης έκανε μια καλή σέντρα από αριστερά, όμως ο Αραβίδης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. 

Στο 27' ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ανάκογλου. Ο μέσος της ΑΕΚ φαίνεται από το ριπλέι να είναι οριακά -έστω και για χιλιοστά- έξω από την περιοχή, όμως σε κάθε περίπτωση ο Σιδηρόπουλο δεν υπέδειξε τίποτα, ενώ παράβαση ξεκάθαρα υπήρξε. Στο 28' ο Γροντής έκανε μια κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 32' ο Λουκίνας προσπάθησε να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά μπλόκαρε ο Βούρας. 

Στο 42' ο Λουκίνας και πάλι έκανε ένα σουτ, ο Κολοβέτσιος έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στην επάνω πλευρά των διχτυών του Βούρα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαρμπόσα προσπάθησε να κρεμάσει τον Χουάντερσον, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Έτσι, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. 
Σκόραρε με Ανάκογλου

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία και το δεύτερο μέρος. Ο Πασάς, έπειτα από... κόντρα, βρέθηκε με τη μπάλα απέναντι από τον Βούρα, από πλάγια θέση, όμως το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Τελικά, η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 59', ο Ανάκογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, την έστρωσε και με ένα πολύ όμορφο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον, που δεν κατάφερε να αντιδράσει. 

 

Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι... άγγιξαν την ισοφάριση, όταν έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ρομάνο, ο Λουκίνας βγήκε και πάλι τετ α τετ με τον Βούρα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον έκλεισε καλά και τον ανάγκασε να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ένωση σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Αραβίδης έκανε προσωπική ενέργεια από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Πλατέλλας μόνος απέναντι από το τέρμα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! 

Ακολούθησε ακόμη μια ευκαιρία για την Ένωση, στο 79', με τον Αραβίδη να κάνει ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και να αναγκάζει τον Χουάντερσον να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Ηρακλής έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία στην εκπνοή, με κεφαλιά του Μπαρτολίνι που πέρασε λίγο άουτ και το 1-0 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (78' Ζόριτς), Αραβίδης (86' Κορδέρο).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος):
 Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίν, Ζιάμπαρης, Σαμαντάς, Ιντζόγλου (85' Αγγελούδης), Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης (70' Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης (67' Ρομάνο), Λουκίνας, Πασάς.

Ο MVP: Ο Ηλίας Βούρας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν για την ΑΕΚ, επιτρέποντάς της να της... φτάσει το γκολ του Ανάκογλου για να πάρει τη νίκη. 

Ο Σκληρός: Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστικός. Στο πρώτο μέρος έπαιζε... μόνος του το κέντρο, ενώ ακόμη και στο δεύτερο, όταν κουράστηκε, με την εμπειρία του έκανε σημαντικά κοψίματα και κλεψίματα. 

Ο Πεσμένος: Έπειτα από δύο σχετικά καλά ματς, ο Έλντερ Μπαρμπόσα επέστρεψε σήμερα στις κακές εμφανίσεις. Στο πρώτο ημίχρονο πήρε και κάποιες πρωτοβουλίες, αλλά στο δεύτερο έπεσε πολύ, ενώ δεν βοηθούσε και αμυντικά. 

Η Γκέλα: Την έκανε ο Τζανετόπουλος στο 69', όταν προσπάθησε να ανεβάσει μόνος του τη μπάλα, την έχασε από τον Ρομάνο και έδωσε στον Ηρακλή την ευκαιρία να βγάλει την αντεπίθεση που κατέληξε στη μεγάλη ευκαιρία του Λουκίνα. 

Η Στιγμή: Ήταν πιθανότατα αυτή του 69', όταν ο Λουκίνας έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να βάλει ξανά τον Ηρακλή δυνατά στο παιχνίδι. 

Η Διαιτησία: Η πολύ δύσκολη φάση που... έκατσε στον Σιδηρόπουλο, ήταν αυτή με το χέρι του Ανάκογλου στο πρώτο ημίχρονο. Οι του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι, το ριπλέι δείχνει ότι μάλλον οριακά η παράβαση είναι εκτός περιοχής, όμως ο ρέφερι δεν έδωσε τίποτα, τη στιγμή που η παράβαση ήταν ξεκάθαρη. 

Οι Στρατηγοί: Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε -όπως πάντα- το 4-2-3-1 ως διάταξη της ομάδας του. Στο τέρμα ήταν ο Βούρας (για δεύτερο διαδοχικό ματς), στα άκρα της άμυνας οι Γεωργέας (δεξιά) και ο Σοϊλέδης (αριστερά), παρτενέρ του Κολοβέτσιου στα στόπερ ήταν ο Τζανετόπουλος, ενώ δίπλα στον Γιόχανσον στα αμυντικά χαφ επέστρεψε ο Ανάκογλου. Ως δεκάρι επιλέχθηκε ξανά ο Γροντής, με τους Πλατέλλα, Μπαρμπόσα στις πτέρυγες και τον Αραβίδη στην κορυφή. 

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Χουάντερσον ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σαραμαντά και Μπουκουβάλα στα δύο άκρα της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν ο Μπαρτολίνι με τον Ζιαμπάρη. Στα χαφ, το δίδυμο τον Ιντζόγλου, Πουρτουλίδη, δεν άλλαξε, με τους Πασά, Τσιλιανίδη και Κυριακίδη, να αγωνίζονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο των Κυανόλευκων, Γιάννη Λουκίνα

Η Εξέδρα: Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και στο σημερινό, ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ ήταν λίγος. Αποτέλεσμα τόσο της κακής εικόνας της ομάδας στα play offs, όσο και της... κόπωσης που υπάρχει από τους φίλους της ομάδας, που απλά μετρούν μέρες για να τελειώσει κι αυτή η σεζόν και η ομάδα να επιστρέψει στη φυσική της θέση. - 


See more at: 

http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/football-league/arthro/39562/o-efialtis-teleiose-i-aek-irthe-vid/#sthash.U9uiwlMg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου