Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ : ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ







Ανάλυση και πιθανές ενδεκάδες του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, από τον SportsOverAll.

Τυπικά γηπεδούχος αύριο ο Ολυμπιακός, μιας και οι δύο ομάδες παίζουν σε «ουδέτερη» έδρα, το ΟΑΚΑ, με τους ερυθρόλευκους όμως να παίρνουν τα πενταπλάσια εισιτήρια για τους φιλάθλους τους απ' ότι οι Ακρίτες, οι οποίοι όμως παρά τις αρχικές προβλέψεις, αναμένεται να εξαντλήσουν με τη σειρά του τα δικά τους εισιτήρια και να διανύσουν 706 χλμ για να συμβάλλουν και αυτοί όπως μπορούν στην κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα τους. 

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να κάνω ένα σχολιασμό των προπονητών των δύο ομάδων, μιας και έκαναν και οι δύο πολύ καλή δουλειά για να φτάσουν οι ομάδες τους στον τελικό, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου όμως να το καταφέρνει με ένα πολύ μικρότερο μπάτζετ, αλλά με τεράστια διαχείριση του ρόστερ της ομάδας του. 


Αρχικά να πω, πως οι δύο κόουτς έχουν ένα κοινό στοιχείο, και οι δυο τους ανέλαβαν τις τωρινές ομάδες τους μέσα στη διάρκεια χρονιάς, και ενώ προετοιμασία είχε γίνει από τους προηγούμενους προπονητές. 

Από εκεί και πέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε με κάποιες μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο να φέρει την ομάδα του πιο κοντά στα «γούστα» του, σε αντίθεση με τον Βίτορ Περέιρα που δεν έκανε κάποια ενίσχυση, αν εξαιρέσουμε τον Σαντάνα, ο οποίος εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ως μια κακή μεταγραφικη΄κίνηση, αλλά και τον Χάρα, τον οποίο ο Πορτογάλος κόουτς γνώριζε ήδη από το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. 

Τέλος να αναφέρω πως και οι δύο προπονητές έχουν αρκετή εμπειρία, αφού ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει δις το Πορτογαλικό πρωτάθλημα και εν συνεχεία το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας με την Πόρτο, όπως επίσης κατέκτησε φέτος και το πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους, ενώ ο Ρουμάνος έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο στη Ρουμανία με την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

H Ξάνθη θα μεταβεί στην Αθήνα σχεδόν με όλους τους παίκτες της αφού θα απουσιάσουν μονάχα οι Παπάζογλου (τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση), Τριάδη (τραυματίστηκε στο ματς με τον Πανθρακικό) και Ζαρόπουλο (επίσης τραυματίας), ενώ ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τον αρχηγό του Μανιάτη, αλλά και τους Σαντάνα, Γιαννούλη και Στρέζο, που είναι όλοι τραυματίες. 


Η προϊστορία στα ματς Κυπέλλου που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες γέρνει προς τη μεριά των ερυθρόλευκων, αφού σε σύνολο 10 αγώνων μετρούν 7 νίκες, 1 ισοπαλία, ενώ έχουν ηττηθεί και 2 φορές από τους Ακρίτες. Πάμε τώρα στις πιθανές ενδεκάδες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βίτορ Περέιρα θα επιλέξει ένα 4-2-3-1 με δύο «οχτάρια», τα οποία συχνά θα γυρνάνε πιο πίσω για να βοηθούν στην αντιμετώπιση των αντίπαλων επιθετικών, και ένα δεκάρι που θα αναλαμβάνει το κουβάλημα της μπάλας και την οργάνωση του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού λογικά θα δώσει την εντολή η ομάδα του να βγει μπροστά από νωρίς και να προσπαθήσει να κυριαρχήσει καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, άνευ αμφιβολίας ο καλύτερος κίπερ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αφού ο 29χρονος Ισπανός σε σύνολο 32 αγώνων σε Κύπελλο και πρωτάθλημα έχει δεχθεί μόλις 21 γκολ, ενώ έχει εντυπωσιάσει και με τις εμφανίσεις του στο Champions League, ενάντια σε πολύ μεγάλες ομάδες.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιόβας και Μποτία. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο κέντρο της άμυνας, έχουν μάθει ο ένας τον άλλο και δίνουν αλληλοκαλύψεις εκεί που χρειάζεται. Δεν είναι πολύ γρήγοροι, είναι όμως καλοί στο ψηλό παιχνίδι.

Δεξί μπακ ο Λεάντρο Σαλίνο, που ένεκα της απουσίας του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος τελικά, παρά το γεγονός πως εδώ και 4 ημέρες προπονήθηκε κανονικά, κρίθηκε ανέτοιμος. Αριστερό μπακ ο Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος είναι ένας παίκτης ταχύτατος, αρκετά καλός αμυντικά και πολύ ταλαντούχος, για αυτό το λόγο άλλωστε το όνομα του έχει ακουστεί για αρκετές ομάδες του εξωτερικού.

Στον άξονα και ως «οχτάρια» οι Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά, δύο παίκτες που είναι πιο αμυντικογενείς, αλλά με τα τρεξίματα που διαθέτουν ίσως να μπορέσουν να βοηθήσουν και επιθετικά σε κάποιες φάσεις. Σίγουρα όμως πιο πολύ θα αφιερωθούν στο καλό πρώτο μαρκάρισμα των επιθετικών της Ξάνθης. 

Δεκάρι ο Τσόρι Ντομίνγεζ, που επίσης αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και είναι στη διάθεση του κ. Περέιρα για το μεγάλο τελικό. Ο Ισπανός θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως πάντα, στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και αναμένεται να δούμε το πως θα αποδώσει.

Δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, ένα παίκτης με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, αλλά και αρκετή ταχύτητα, σίγουρα αν είναι σε καλή μέρα θα δημιουργήσει αρκετούς μπελάδες στον Γουάλας. Στην άλλη πλευρά ο Νταβίντ Φουστέρ, που εντυπωσίασε στο φιλικό με τον Παναιτωλικό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και αναμένεται ο προπονητής του να τον εμπιστευτεί για τον μεθαυριανό τελικό, αφού διαθέτει και αρκετή εμπειρία από τέτοια ματς.

Σέντερ φορ ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος αναμένεται να προτιμηθεί από τον Φράνκο Χάρα, που έπαιξε στα ματς με ΑΕΚ και Απόλλων, λόγω της εμπειρίας που έχει ο 27χρονος επιθετικός από τα Ελληνικά «σαλόνια».




ΞΑΝΘΗ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θα επιλέξει επίσης ένα 4-2-3-1, με 3 παίχτες σε σχηματισμό τριγώνου στο κέντρο, και όπως είπε σήμερα, η οδηγία που θα δώσει στους παίκτες του είναι να παίξουν επιθετικά και με το δικό της τρόπο μεν, αλλά η τακτική της ομάδας μπορεί να αλλάξει και να προσαρμοστεί ανάλογα με το τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Τερματοφύλακας, άλλος ένας από τους καλύτερους κίπερ της Ελλάδος αυτή τη στιγμή, ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο Έλληνας κίπερ έχει κάνει μία πολύ καλή σαιζόν, όπως επίσης και πέρυσι στην πρώτη του χρονιά με την Ακριτική ομάδα, ενώ έχει δηλώσει πως θα ήθελε πάρα πολύ να παίξει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οπότε αύριο ίσως να είναι ευκαιρία του, δεδομένου ότι στο γήπεδο αύριο θα παρίστανται και ο Σέρχιο Μαρκαριάν.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Λισγάρας με παρτενέρ του τον Γούτα. Σε αυτή τη θέση, ο κ. Λουτσέσκου είχε να αντιμετωπίσει ένα απρόοπτο, αφού στις τελευταίες προπονήσεις τέθηκε νοκ άουτ ο Τάσος Παπάζογλου, αλλά ευτυχώς για τον Ρουμάνο, ο Χρήστος Λισγάρας είναι έτοιμος και λογικά θα βρεθεί στην αυριανή ενδεκάδα. Υψηλόσωμοι και οι δύο, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα όσο η μπάλα βρίσκεται κάτω, αλλά όπως είναι φυσικό είναι αρκετά καλοί στο ψηλό παιχνίδι.

Δεξί μπακ ο Μανώλης Μπέρτος, εκ των διακριθέντων φέτος, αφού έχει κάνει σχεδόν τα πάντα για την ομάδα του, έτρεξε, πίεσε, μάρκαρε, αμύνθηκε πολύ σωστά, ενώ βοήθησε και επιθετικά με τις σέντρες του και μία ασίστ του, το μόνο που δε μπόρεσε να κάνει είναι να σκοράρει. Για όλους αυτούς τους λόγους το όνομα του έχει ακουστεί για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός. Αριστερό μπακ λογικά θα είναι ο Γουάλας, που αν και δεν ξεκίνησε αρκετά καλά τη σαιζόν με την ομάδα του, σιγά-σιγά ανέβασε ρυθμούς και με σκληρή δουλειά, έχει καταφέρει να αντιστρέψει τα γεγονότα και προσπαθεί αύριο μαζί με του συμπαίκτες του να κλείσει ιδανικά αυτή τη χρονιά.

Στον άξονα το γνωστό δίδυμο, αφού έχει προτιμηθεί σχεδόν σε όλους τους αγώνες από το Γενάρη και ύστερα, ο λόγος για τους Ομπόντο και Παπαστεριανό. Ο Νιγηριανός με την ψυχραιμία του, αλλά και την ηγετικότητά του, θα αναλάβει την ομαλή μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, αλλά και θα βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Μανώλης Παπαστεριανός θα αναλωθεί στο αμυντικό κομμάτι και στα πρώτα μαρκαρίσματα των Τσόρι, Ντοσεβί και Φουστέρ.

Μπροστά τους και πιο ελεύθερος ο MVP της φετινής Ξάνθης, ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της επιθετικής λειτουργίας των Ακριτών αύριο και αν είναι σε μια καλή μέρα, ίσως στο τέλος της να πανηγυρίζει και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Δεξί εξτρέμ ο Καρίμ Σολτάνι, ταχύτατος, με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και αρκετές εμπειρίες από τα Ελληνικά γήπεδα, όπως ο Κλέιτον στις καλές του μέρες αποτελεί σοβαρή απειλή για κάθε Ελληνική άμυνα. Αριστερό εξτρέμ ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής φέτος για την Ακριτική ομάδα, είναι παίκτης με αρκετή «ποδοσφαιρική ευφυΐα», τεχνίτης και αρκετές αντοχές αν και σχεδόν 30 ετών.

Σέντερ φορ ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης για φέτος, Παντελής Καπετάνος.




Ευχή όλων είναι να δούμε ένα ωραίο αγώνα αύριο, να τον απολαύσουν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, και ιδιαίτερα οι Ξανθιώτες που θα διανύσουν αυτή την τεράστια απόσταση, και ας κερδίσει ο καλύτερος.


http://www.allgrseries.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου