Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«ΤΕΣΣΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»


Κατάθεση για τις σχέσεις του Γιώργου Αρβανιτίδη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, με τους δύο άνδρες να έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στα γραφεία του προέδρου του Ολυμπιακού σύμφωνα με την μάρτυρα Α.Τ.
Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη», τον Απρίλιο του 2014 , κατέθεσε στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα η Α.Τ. αναφέροντας πως γνωρίζει προσωπικά τον τότε πρόεδρο της Βέροιας, Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος είχε συναντηθεί μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Μάλιστα η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, κατέθεσε στον εισαγγελέα πως ο Αρβανιτίδης την ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Οι επαφές αυτές φέρεται να αφορούσαν την βοήθεια της διαιτησίας προς Βέροια, όπως αναφέρει η μάρτυρας.
Παράλληλα η Α.Τ. επικοινώνησε με την εκπομπή λέγοντας: «Είχα απειλητικά τηλεφωνήματα. Μου είπαν αν βγεις ξανά στην εκπομπή ξέρουμε που θα σε βρούμε».
Αναλυτικά το απόσπασμα της κατάθεσης: «Γνωρίζω προσωπικά τον Πρόεδρο της Βέροιας κ. Αρβανιτίδη από το 2006 μέχρι το 2012, όταν και διατηρούσα μία στενή σχέση μαζί του. Λόγω της ανωτέρω σχέσης παρακολουθούσα σχεδόν όλους τους αγώνες της Βέροιας εντός και εκτός έδρας. Στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας ταξίδευα μαζί.
Ένα άλλο περιστατικό που θέλω να σας καταθέσω είναι το εξής: κατά τη χρονική περίοδο 2010-2012, ο Πρόεδρος της Βέροιας συναντήθηκε περίπου τέσσερις φορές με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη στα γραφεία που διατηρεί ο δεύτερος στον Πειραιά. Συνδετικός κρίκος των δύο ανδρών υπήρε ο κ. Κουρίδης, νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σε καφέ του Πειραιά, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του κ. Μαρινάκη, συνάντηση μεταξύ του κ. Αρβανιτίδη, του κ. Κουρίδη και ενός ακόμη προσώπου παράγοντα της ΕΠΟ, του οποίου τα στοιχεία δεν θυμάμαι.
Σε αυτή τη συνάντηση παρευρέθηκα και εγώ. Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Κουρίδης συμβούλευε τον κ. Αρβανιτίδη για το πως έπρεπε να φερθεί κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μαρινάκη.
Χαρακτηριστικά του είπε: «θα πας, δεν θα καθίσεις πολύ Γιώργο… αν τον δεις πολύ νευριασμένο, φύγε και θα σου κλείσω εγώ ένα άλλο ραντεβού, και αν όχι, κάθισε και συζήτησε το πρόβλημά σου». Πράγματι ο κ. Αρβανιτίδης επισκέφτηκε τα γραφεία του κ. Μαρινάκη και, μετά από μία συνάντηση περίπου μισής ώρας, επέστρεψε χαρούμενος και αποχωρήσαμε.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής μας, πληροφορήθηκα από τον κ. Αρβανιτίδη τα εξής για την παραπάνω συνάντηση: ότι το περιεχόμενο της συζήτησης κατά το μεγαλύτερο μέρος της αφορούσε τη διαιτησία και τη βοήθεια που χρειαζόταν η ομάδα της Βέροιας. Μου είπε, επίσης, ότι πολλοί θα ήθελαν να γνωρίσουν τον κ. Μαρινάκη, αλλά ήταν ο μοναδικός που τον γνώριζε.
Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι η ομάδα της Βέροιας έχει βοηθηθεί από τη διαιτησία χάριν της γνωριμίας του κ. Αρβανιτίδη τόσο με τον κ. Κουρίδη όσο και με τον κ. Μαρινάκη.
Χαρακτηριστικό, κατά την άποψή μου, είναι το γεγονός ότι σε κάποια από τα ιδιαίτερα σημαντικά παιχνίδια της Βέροιας, στα οποία κρινόταν ακόμα και η παραμονή της στην κατηγορία, ο κ. Αρβανιτίδης που είναι ένα ιδιαίτερα αγχώδης άνθρωπος, δεν έδειχνε καμία ανησυχία, απεναντίας δε σε κάποια από αυτά ούτε καν είχε επισκεφθεί το γήπεδο, παραμένοντας στο γραφείο του.
www.arenafm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου