Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο.Φ. ΑΜΑΝ - ΑΜΑΝ... Η ΒΕΡΟΙΑ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΟΦΗ 4-1...





Μετά την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από τη FIFA, o ΟΦΗ συνετρίβη με 4-1 στη Βέροια και βλέπει τον κλοιό να σφίγγει! Παράπονα από τους Κρητικούς για τη διαιτησία, αποβολή Τριποτσέρη στο 30' και δύο πέναλτι!



Σε ένα παιχνίδι που τα είχε... όλα, η Βέροια επέστρεψε στις νίκες και επιβλήθηκε του ΟΦΗ των αμέτρητων προβλημάτων με το εμφατικό 4-1, με το σκορ να είναι «κολακευτικό» για τους Κρητικούς, αφού η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν καταιγιστική.

Πως έπαιξαν

Για τους γηπεδούχους, ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βέρτζο, Όστοϊτς μπροστά του και τους Μαλόν, Μπράβο στα άκρα. Στον άξονα, δίπλα από τον Μπατιόν κινήθηκε ο Βεργώνης, με τον Παυλίδη να είναι πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο, ενώ τον Μπεν πλαισίωσαν οι Μπαργκάν και Καλτσάς.

Στην αντίπερα όχθη, την εστία του ΟΦΗ υπερασπίστηκε ο Λόρια, με τους Τριποτσέρη, Μακρή μπροστά του και τους Μονιάκη, Φαζό στα άκρα την άμυνας. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Στάθης, Μπανούσης, ερνώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζόρτζ κινήθηκαν οι Λαμπρόπουλος, Ροβίθης και Κουτσιανικούλης.

Καταιγιστικό το πρώτο μέρος

Η Βέροια μπήκε πολύ πιο δυνατά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση του ΟΦΗ. Οι παίκτες των Κρητικών ήταν σαφώς επηρεασμένοι από τα πολλά προβλήματα και τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και έδειχναν μουδιασμένοι, χωρίς πίστη για κάτι θετικό. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και έφταναν με πολύ καλές προϋποθέσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, αλλά δε μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν.

Ήρθε με πέναλτι το γκολ
Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι γηπεδούχοι στις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησα, ήρθε τελικά με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Μετά από διπλό λάθος, αφού ο Λόρια έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κουτσινικούλης έριξε μία κλωτσιά στην προσπάθειά του να απομακρύνει, ο Αμπάρκιολης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπεν εκτέλεσε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ.

Κι άλλη πίεση, κι άλλο πέναλτι και αποβολή!
Η «Βασίλισσα του Βορρά» συνέχισε να ασκεί πίεση και αυτό καρποφόρησε, αφού κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι, το οποίο μάλιστα, στοίχισε στον Τριποτσέρη και την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαργκάν, που όμως νικήθηκε από τον Λόρια, με τον Γεωργιανό να κρατάει το σκορ.

Τρίλεπτο φωτιά!
Με την Βέροια να πιέζει ασφυκτικά, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μία τελική. Στην πρώτη υποψία φάσης, όμως, κατάφερε να ισοφαρίσει! Μετά από μία μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου, ο Μακρής πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Καντιμοίρη για να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο παίκτης των Κρητικών δεν το πανηγύρισε και δικαιώθηκε για την αντίδρασή του, αφού με την σέντρα, η Βέροια κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Η αδράνεια της άμυνας του ΟΦΗ έκανε και πάλι την εμφάνισή της, με τον Βεργώνη να βρίσκει τον Παυλίδη κι αυτός από κοντά να στέλνει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τους παίκτες του Αναστόπουλου, με την σέντρα έγινε νέα λάθος, χάθηκε η μπάλα, με την Βέροια να βγαίνει στην κόντρα με τον Μπεν να δοκιμάζει ένα σουτ, τον Λόρια να αποκρούει προσωρινά και τον Καλτσά να πετυχαίνει ακόμα ένα τέρμα, φτάνοντας τον Μήτρογλου στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 10 γκολ.

Αδιάφορο το δεύτερο μέρος

Όσο σασπένς και θέαμα είχε το πρώτο μέρος, τόση ήταν και η... μονοτονία της επανάληψης. Οι δύο ομάδες δεν είχαν κανένα λόγο να πιέσουν, με τον ΟΦΗ να έχει αποδεχτεί την ήττα του και τους γηπεδούχους να κάνουν εξοικονόμηση δυνάμεων. Έτσι, πέρα από το τέρμα το Μπεν στο 59', το ματς δεν προσέφερε συγκινήσεις, αφού έμοιαζε πιο πολύ με αγγαρεία, με τους Κρητικούς να περιμένουν ανυπόμονο το τελικό σφύριγμα.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν (61' Κάμπορα), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης (70' Άρτσε), Καλτσάς (76' Εσπάρθα), Βέρτζος

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46' Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ (69' Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56' Μανιδάκης), Στάθης, Φαζός, Μακρής

MVP. Μπεν. Δύο γκολ δικά του, ακόμα ένα από δική του ενέργεια, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την «βασίλισσα του Βορρά»

Στο ύψος του. Καλτσάς. Ακόμα ένα γκολ για τον μεσοεπιθετικό της Βέροιας, έφτασε τα 10 και έπιασε τον Μήτρογλου στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος. Τριποτσέρης. Κακό παιχνίδια από τον έμπειρο αμυντικό, πήρε πολύ γρήγορα δύο κίτρινες, υπέπεσε σε πέναλτι και... σφράγισε την ήττα της ομάδας του. Πολύ κακός και πάλι και ο Κουτσινακούλης, με τους Κρητικούς να περιμένουν πολύ περισσότερα από αυτόν.

Η γκάφα. Ανήκει στον Λόρια και τον Κουτσιανικούλη και είναι η φάση του πρώτου τέρματος. Ο κίπερ ΟΦΗ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο βραχύσωμος εξτρέμ πήγε να διώξει αλλά βρήκε τον αντίπαλο και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Το στραγάλι. Υπερβολικά τα πέναλτι που έδωσε ο Αμπάρκιολης, το πρώτο τον ξεγελάει, ενώ στο δεύτερο, το χέρι είναι ακούσιο αλλά δίνεται. Αφού δίνει το πέναλτι, πάντως, δε μπορεί να μην δώσει και την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του gazzetta. Ο ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ κακός και πάλι, τα προβλήματα έχουν εξαντλήσει τους παίκτες και έχουν προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση. Οι Κρητικοί καταρρέουν και μία ομάδα με την ποιότητα της φετινής Βέροιας δε θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι, η «Βασίλισσα του Βορρά» επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.



Διάβασε περισσότερα στο: Βέροια - ΟΦΗ 4-1 | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου