Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

1-2 ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΗΤΑΝ.... ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...






Ο εκπληκτικός στις αντεπιθέσεις ΠΑΟΚ τιμώρησε τον απρόσεκτο Ολυμπιακό και παίρνοντας μεγάλη νίκη 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποκατέστησε το +5 στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», εξαιρετικά διαβασμένος και φαρμακερός στην κόντρα, προηγήθηκε δύο φορές με τους Αθανασιάδη (43') και Περέιρα (51'), ενώ στους «ερυθρόλευκους» δεν έφτασε το φοβερό γκολ του Φουστέρ (45').

Τα αρχικά πλάνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ελαμπνελαουί, αριστερό ο Μασουακού, σέντερ μπακ οι Αυλωνίτης και Αμπιντάλ. Ο Μιλιβόγεβιτς μπροστά από την άμυνα, οι Ντομίνγκεζ και Φουστέρ στο κέντρο, ο Μανιάτης δεξιά, ο Αφελάι αριστερά και ο Μήτρογλου προωθημένος.
Με 4-3-3 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Τερματοφύλακας ο Γλύκος, δεξί μπακ ο Σκόνδρας, αριστερό ο Ρατς, σέντερ μπακ οι Τζιόλης και Βίτορ. Τριάδα στο κέντρο με Τζανδάρη, Γκολάσα και Κάτσε. Στα άκρα οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Αθανασιάδης (αριστερά), με φουνταριστότον Περέιρα, που άλλαξε όμως αρκετές φορές θέσεις με τον Κλάους.


Γκολ στον...αιφνιδιασμό και άμεση απάντηση!
ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο αλλά δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή διασπάζοντας την άμυνα ενός συμπαγούς ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιξε με το  - επιτυχημένο εκ του αποτελέσματος - σχέδιο  να περιμένει το λάθος των «ερυθρόλευκων» για να βγει στην αντεπίθεση, κυρίως από την αριστερή πλευρά. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με  αυτό τον τρόπο, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους με τον Κλάους. Όμως ένα εκπληκτικό τέρμα του Φουστέρ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.
Η πρώτη ευκαιρία του ματς δημιουργήθηκε στο όγδοο λεπτό με τον Γλύκο να μπλοκάρει σουτ του Φουστέρ έξω από την περιοχή.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Μιλιβόγεβιτς επιχείρησε και αυτός μακρινό συρτό σουτ, αλλά η μπάλα κύλησε δίπλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Στο 14' ο Αφελάι έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γλύκος μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του Μήτρογλου.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και στο 18' ο Αυλωνίτης βρέθηκε αφύλακτος μετά από κόρνερ του Ντομίνγκεζ, όμως η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και πέρασε άουτ.
Στο 21' οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Βίτορ απόκρουσε, η μπάλα έπεσε στην περιοχή στον Μιλιβόγεβιτς, το δυνατό σουτ του οποίου όμως απόκρουσε έξοχα ο Γλύκος. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Αφελάι είχε σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ, που περίμενε υπομονετικά το «ερυθρόλευκο» λάθος μέχρι εκείνη την ώρα, έδειξε τι μπορούσε να κάνει στις αντεπιθέσεις στο 25', όταν ο Αθανασιάδης έκλεψε τη μπάλα από αριστερά και έβγαλε για τον Περέιρα που σκόραρε, όμως βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Γκολάσα βρήκε τον Τζανδάρη στο ημικύκλιο και αυτός επιχείρησε το σουτ, όμως ο Ρομπέρτο κατάφερε να αποκρούσει. Στο ημίωρο ο Σαλπιγγίδης έκανε μακρινό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο, όμως ο ΠΑΟΚ είχε ήδη αρχίσει να ξεθαρρεύει στον αγωνιστικό χώρο και στο 43ο λεπτό άνοιξε το σκορ!
Όλα ξεκίνησαν από προσπάθεια του Περέιρα που έφτασε κοντά στην περιοχή από αριστερά. Στη συνέχεια η μπάλα πέρασε δεξιά στον Σαλπιγγίδη, αυτός έβγαλε στον Σκόνδρα που είχε τον ακολουθήσει και μετά από παράλληλη μπαλιά που πέρασε απ' όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Αθανασιάδης είχε εύκολο έργο να σκοράρει στην κενή εστία!
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει το πάνω χέρι σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 45' με ένα πανέμορφο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και βρήκε τον Φουστέρ αφύλακτο στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Ισπανός χωρίς να αφήσει τη μπάλα να πέσει κάτω έπιασε ένα εκπληκτικό αριστερό βολέ που καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Γλύκου, με το «Γ. Καραϊσκάκης» να αποθεώνει!
Στους πανηγυρισμούς ο Γλύκος έπεσε κάτω δεχόμενος κάποιο αντικείμενο από την εξέδρα, όμως τελικά σηκώθηκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, έστω και με ένταση στη φυσούνα κατά τη διάρκεια της εισόδου των δύο ομάδων στα αποδυτήρια.


Με γκολάρα Περέιρα!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, αλλά με μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 47', όταν ο Περέιρα βγήκε ξανά στην αντεπίθεση από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος επιχείρησε απ'΄ευθείας το σουτ αλλά βρήκε τον Ρομπέρτο σε ετοιμότητα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σκόνδρας δέχτηκε για θέατρο σε πτώση στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Μασουακού.
Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε αμέσως μετά να πετύχει το δεύτερο γκολ στο 49' με εκπληκτικό τρόπο! Έπειτα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Περέιρα βγήκε μόνος του από αριστερά, άφησε τη μπάλα να σκάσει μία φορά έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό αριστερό βολέ κεραυνοβόλησε τον Ρομπέρτο!
Στο 52' ο Ντομίνγκεζ πήρε μία απόκρουση της άμυνας του ΠΑΟΚ και επιχείρησε να κρεμάσει τον εκτός θέσης Γλύκο, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 56' ο Μασουακού με σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Ντομίνγκεζ αλλά αυτός έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Παπαδόπουλο να παίρνει τη θέση του τραυματία Σκόνδρα. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε πλέον στόπερ τους Βίτορ, Τζιόλη, Ρατς και τον Σαλπιγγίδη να βοηθά από δεξιά, ενώ ο Μίτσελ απάντησε αποσύροντας Αφελάι και Μανιάτη για τους Ντοσεβί και Κασάμι αντίστοιχα. Λίγο αργότερα ο Μπενίτες αντικατέστησε τον αναποτελεσματικό Μήτρογλου, ο οποίος αποδοκιμάστηκε!
Στο 69' ο Ελαμπντελαουί έκανε την παράλληλη μπαλιά από δεξιά, αλλά ο Φουστέρ που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αφύλακτος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, στέλνοντάς την άουτ.
Στο 74' ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε άλλο ένα φαρμακερό κόρνερ, ο Αυλωνίτης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή όμως η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.
Στο 77' ο Μπενίτες έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε την τελευταία στιγμή, ενώ στο 80' ο Κασάμι βρέθηκε σε καλή θέση όμως ο Γλύκος μπλόκαρε την προσπάθειά του. Στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ντομίνγκεζ, ο οποίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον το ψυχολογικό προβάδισμα και ο Ολυμπιακός  με προσπάθειες της απελπισίας δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα που βάζει τους φιλοξενούμενους για τα καλά στη θέση του οδηγού στη μάχη του τίτλου!


OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-2
Σούπερ Λιγκ 2014-15 - 6η Αγωνιστική (εξ' αναβολής) - Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»
Γκολ: 45΄Φουστέρ - 43'Αθανασιάδης, 49' Περέιρα
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδ/σου), Γεωργαράκος (Αθηνών).
Κίτρινες: Φουστέρ - Ρατς, Κάτσε, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Γκολάσα.
Κόκκινες: -
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ, 4-1-4-1): Ρομπέρτο -  Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μασουακού -  Μιλιβόγεβιτς - Μανιάτης (61' Κασάμι) ,Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Αφελάι (60' Ντοσεβί) - Μήτρογλου (67' Μπενίτες).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης, 4-3-3): Γλύκος - Σκόνδρας (56' Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Βίτορ, Ρατς - Τζανδάρης, Γκολάσα, Κάτσε (81' Μάρτενς) - Σαλπιγγίδης, Περέιρα (90+1' Ποζατζίδης), Αθανασιάδης.

www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου