Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κέρκυρα-Απόλλων 1926 3-0 . Μπερδέματα για ΠΑΟΚ....








Η Κέρκυρα επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα 1926 και έβαλε φωτιά στον όμιλο όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Πλέον, είναι όλα ανοιχτά με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει το πιο... εύκολο έργο!

Στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπήκε η Κέρκυρα, μετά την επικράτησή της με 3-0 επί του Απόλλωνα 1926. Η ομάδα του Ιονίου, εμφανίστηκε καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε αυτή την νίκη...

Στο πρώτο μέρος η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο Απόλλωνας έχασε την πρώτη και... τελευταία καλή στιγμή των πρώτων 45 λεπτών. Συγκεκριμένα, στο 31' ο Γκέσιος γύρισε στον Ευσταθίου και αυτός από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε τον Χαβίτο στη θέση του Γεωργακόπουλου και κάπως έτσι άλλαξε η ροή του παιχνιδιού... Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κρατήσουν τον χαμηλό ρυθμό και το 0-0 στο σκορ, όμως η Κέρκυρα ανέβασε στροφές και με την είσοδο του Ανδρεόπουλου, φτάνοντας στη νίκη.
Στο 77' ο Κόντος κέρδισε πέναλτι από τον Μπερντέν, που στο ριπλέι φαίνεται να μην τον βρίσκει, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκόμες και άνοιξε το σκορ. Ένα λεπτό μετά η Κέρκυρα ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, καθώς ο Κόντος βρήκε τον Χαβίτο και αυτός με ωραίο σκάψιμο της μπάλας έκανε το 2-0.
Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους μπήκε στο 84', όταν σε φάση καρμπόν με το 2-0 ο Κόντος πέρασε στον Χαβίτο και εκείνος με τον ίδιο τρόπο έκανε το 3-0 και έβαλε την ομάδα του για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης...
Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννινα 4
2. Κέρκυρα 3
3. Απόλλων 1926 3
4. ΠΑΟΚ 1
Τα σενάρια πρόκρισης...
Στην πιο δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Αυτό γιατί ο «δικέφαλος» του Βορρά βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό και πλέον η πρόκριση δεν βρίσκεται στα χέρια του...
Ας δούμε όλα τα σενάρια αναλυτικά...
Πως περνάει ο ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση θέλει δική του νίκη στην Κέρκυρα και νίκη στο άλλο ματς του ομίλου. Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΠΑΣ Γιάννινα νικήσει τον Απόλλωνα και ο ΠΑΟΚ πάρει το διπλό στην Κέρκυρα τότε η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είναι στην επόμενη φάση.
Αν τώρα ο ΠΑΟΚ κάνει το καθήκον του στην Κέρκυρα, αλλά ο Απόλλωνας νικήσει τον ΠΑΣ, τότε τα πάντα θα κριθούν στον συντελεστή των γκολ ανάμεσα στον «Άγιαξ της Ηπείρου» και τον «δικέφαλο» του Βορρά. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ έχει 2 υπέρ και 1 κατά, ενώ ο ΠΑΟΚ 1 υπέρ και 2 κατά...
Ο ΠΑΟΚ μένει σίγουρα έξω αν το άλλο παιχνίδι έρθει ισόπαλο, ότι και να κάνει αυτός στην Κέρκυρα.
Πως περνάει ο Απόλλωνας: Με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Ωστόσο μπορεί να τον βολεύει και το Χ, αλλά μόνο σε περίπτωση που στο άλλο παιχνίδι δεν νικήσει ή δεν πάρει την ισοπαλία η Κέρκυρα. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός...
Εκτός μένει και με ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο ματς της Κέρκυρας με τον ΠΑΟΚ.
Πως περνάει η Κέρκυρα: Μετά το τρίποντο επί του Απόλλωνα είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Τι χρειάζεται; Μόνο να νικήσει τον ΠΑΟΚ! Τότε είναι στην επόμενη φάση γιατί έχει κερδίσει τον Απόλλωνα 1926. Όμως, μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία αν στο άλλο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα είτε κερδίσει τους «Πόντιους», είτε πάρει έναν βαθμό από το παιχνίδι. Αν τώρα η Κέρκυρα επικρατήσει του ΠΑΟΚ και ο Απόλλωνας του ΠΑΣ, τότε Απόλλων και Κέρκυρα παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Η Κέρκυρα από την άλλη μένει εκτός με ήττα από τον ΠΑΟΚ ή με νίκη του Απόλλωνα και επίσης ήττα δική της από τον ΠΑΟΚ.
Πως περνάει ο ΠΑΣ Γιάννινα: Στην πιο εύκολη θέση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα γι' αυτό και τον αφήσαμε τελευταίο. Οι Ηπειρώτες, θα πάρουν την πρόκριση με νίκη επί του Απόλλωνα ή ακόμα και με ισοπαλία. Περίπτωση να προκριθούν έχουν ακόμα και με ήττα, αρκεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την Κέρκυρα, αλλά ο ΠΑΣ να κρατήσει το πλεονέκτημα που έχει στον συντελεστή των γκολ αυτή τη στιγμή.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα μείνει εκτός μόνο αν ηττηθεί από τον Απόλλωνα και η Κέρκυρα πάρει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ή αν όπως είπαμε, χάσει από την ομάδα της Καλαμαριά και ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κερδίσει με μεγάλο σκορ την Κέρκυα και έτσι πάρει και τον συντελεστή των γκολ από τον ΠΑΣ.
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Kουτζαβασίλης, Βλάχος, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Καρντόσο (57' Ανδρεόπουλος), Κρητικός, Κόντος, Μπόρχα, Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης (61' Γκόμεζ), Γεωργακόπουλος (46' Χαβίτο).
Απόλλων 1926 (Θωμάς Γράφας): Π. Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Κουρούπης, Μπερτέν, Βαγγελόπουλος, Μπιτσάκος (30' Μπιτσάκος), Ακασού, Νατσιόπουλος, Ευσταθίου (57' Β. Παπαδόπουλος), Τσούτσης (62' Γαλανόπουλος), Γκέσιος. 


Διάβασε περισσότερα στο: Κέρκυρα-Απόλλων 1926 3-0 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου