Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανατολίτης: «50-50 να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ»!



Το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ στις 28 Σεπτεμβρίου είναι πολύ πιθανό, τουλάχιστον βάσει όσων σημείωσε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο πρόεδρος του Απόλλωνα 1926 και αντιπρόεδρος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, Βασίλης Ανατολίτης.

«Αν ο ΟΠΑΠ δεν ανεβάσει τη χορηγία του, τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλες τις ομάδες. Οι ομάδες θα παίζουν και θα χρωστάνε παντού. Καθόλου απίθανο δεν είναι να αποχωρήσουν και κάποιες ομάδες. Η χορηγία μειώθηκε κατά 30% και όλες οι ομάδες θα δυσκολευτούν περισσότερο», είπε και εξήγησε με αριθμούς την κατάσταση:

«Από τον ΟΠΑΠ τα έσοδα για κάθε ομάδα είναι κλιμακωτά. Περισσότερα θα πάρουν όσες συμμετείχαν στα πλέι-οφ και αυτές που έπεσαν από τη Σούπερ Λιγκ. Ο Απόλλων είναι στη δεύτερη κλίμακα και στην τρίτη είναι όσες ανέβηκαν. Η διαφορά του μεγαλύτερου με το μικρότερο ποσό είναι 30.000 ευρώ. Η ομάδα που έπεσε φέτος δε θα ξεπεράσει τις 130.000 ευρώ. Ο Απόλλων θα πάρει 100 και η ομάδα που ανέβηκε φέτος γύρω στα 80. Κάνουμε αγώνα δρόμου, θα μπορέσουμε να βγάλουμε μέσω χορηγιών και τηλεοπτικών. Θα πάρουμε 2.8 εκ. από ΟTE TV που κάποια είναι μέσα χορηγίας και κάποια τηλεοπτικά. Από αυτά το 5% το παίρνει η ΕΠΟ και το 10% η Ένωση.

Από τον ΟΠΑΠ η επιχορήγηση είναι 30% μειωμένη. Παίρνουμε 4,5 εκατ. με ΦΠΑ, ποσό που μοιράζονται οι ομάδες ανδρικές, των νέων και τα λειτουργικά της Ένωσης. Μαζί με τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ ως Απόλλων θα πάρουμε 100.000 ευρώ. Πώς θα λειτουργήσουν οι ομάδες; Ζητήσαμε ραντεβού με τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ. Στο επόμενο συμβούλιο θα αποφασίσουμε τι πράξουμε. Οι πιθανότητες είναι 50-50 για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

www.metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου