Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πειρατικό Βατερλό….. και 3-0





Από το πιο δυνατό στοιχειό …… που είχε ως τώρα πληγώθηκε η Εθνική μας ομάδας καθώς τα πολλά λάθη στην άμυνα μας έφεραν αυτό το «μαγικό» σκορ(3-0).
Μπορεί οι πρεμιέρες να είναι πάντα πολύ δύσκολες για κάθε ομάδα , όμως η εθνική μας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και με παιδικά λάθη στην άμυνα μας γνώρισαν στην πρεμιέρα του ομίλου μας την βαριά ήττα με 3-0 από τους Κολομβιανούς .

Το γρηγορότερο γκολ της Κολομβίας.

Μπορεί να ξεκίνησε τους χειρότερους οιωνούς το ματς της Εθνικής μας στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας, καθώς μόλις στο 5΄λεπτο της αναμέτρησης οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Ορέστη Καρνέζη μετά από ωραία σέντρα του Κουαδράδο από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι με τον επερχόμενο Αρμένο να κάνει με δυνατό σουτ και με βοήθεια της τύχης το 1-0.

Αυτό το γκολ φαίνεται να αφύπνισε τους παίχτες του Φερνάντος Σάντος που ανέβηκαν αρκετά και ακριβός επόμενο λεπτό από το γκολ των Κολομβιανών έχασαν μια μοναδική ευκαιρία με τον Κόνε να κάνουν του την ισοφάριση, όταν του σουτ του Έλληνα μέσου πέρασε ελάχιστα διπλά από την εστία του Οσπίνα. Ενώ μια ακόμα πολύ σπουδαία ευκαιρία έγινε λίγο πριν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν και πάλι ο Παναγιώτης Κόνε είδε τον γκολκίπερ της Κολομβίας να βγάζει την μπάλα από την εστία του σε κόρνερ.
Δοκάρι και τραγικό λάθος.

Στο δεύτερο μέρος στο ξεκίνημα του δεν υπήρχε κάποια αλλαγή από πλευράς Σάντος όμως η εθνική μας είχε πάλι το ίδιο μοτίβο με κατοχή μπάλας και κάποιες καλές ευκαιρίες χωρίς όμως να γίνει κάτι καλύτερο .Όμως τα προβλήματα στην άμυνα μας ήταν τέτοια που έφεραν το εθνικό μας συγκρότημα στο 57’ να είναι στριμωγμένο στα σχοινιά μετά από νέο τραγικό λάθος στην άμυνα μας μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια των αμυντικών μας ο Ροντρίγκεζ ο όποιος με προβολή έκανε το 2-0. Αυτό το γκολ έβαλε προορά ταφόπλακα στα όποια όνειρα υπήρχαν για ανατροπή .

Μόλις 6 λεπτά αργότερα ο Γκέκας έγινε ο μοιραίος παίχτης για την εθνική μας χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσει το σκορ μετά από σέντρα του Τοροσίδη και πάσα του Κόνε ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα.
Από εκεί και περά οι παίχτες της Εθνικής έχασαν τις δυνάμεις τους με τους Κολομβιανούς να χτυπούν με φαρμακερές αντεπιθέσεις την άμυνα μας ,που στο 92’ λεπτό εκανε ένα ακόμα λάθος και δήχθηκε το τρίτο τέρμα της αναμέτρησης με τον Ροντρίγκεζ σε χαλαρούς ρυθμούς να σημειώνει ένα από τα πλέον εύκολα τέρματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Πλέον η Εθνική μας πρέπει να στρέψει το βλέμματα της στο επόμενο παιχνίδι στις 20 του μηνά με την Ιαπωνία αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επομένη φάση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Κολομβία (Ζοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκουιλάρ (68' Μεχία), Τζέιμς, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρζ, Ιμπάρμπο.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Για το Ερασιτεχνικό Θεσσαλονίκης , Μάριος Λουϊζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου